King oyster coquille

King oyster coquille

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 3,09 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Niet uit de zee, maar van het land. De King Oyster is een vlezige paddenstoel vol smaak en voedingsstoffen. Door zijn lichtpittige smaak en vleesachtige structuur, is dit de ultieme vis- of vleesvervanger. Daarbij kun je lekker verrassend uit de hoek komen; zie dit feestelijke (en toch gemakkelijke) gerecht van King Oyster Coquille. Snijd de paddenstoel in dikke plakken en bak deze goudbruin met wat knoflook. Smoor ze in groentebouillon en serveer de ‘coquilles’ bij een salade van komkommerslierten, rode sla en zeekraal. De friszure uien pickles en piccalilly mayonaise, én het krokantje van kroepoek, maken dit gerecht helemaal af.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr king oyster (eryngi)
  • 0,1 st knoflook
  • 10 gr groentebouillon
  • 0,5 rode sla
  • 2 stuks komkommer
  • 40 gr rode uien pickels
  • 200 gr zeekraal
  • 50 ml hollandse piccalilly
  • 50 gr vegan mayonaise
  • 8 st kroepoek saffraan
  • 20 gr plantaardige boter (ongezout)
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de king oyster in 5 dikke ronde plakken.
  2. Kerf de snijkant in met een raster.
  3. Bak de ronde schijven goudbruin in een bakpan met de boter en wat knoflook.
  4. Blus af met 200 ml water en de groentebouillon en kook in tot het water bijna verdampt is.
  5. Maak met een dunschiller slierten van de komkommer, snijd de rode sla in reepjes en meng dit met de zeekraal, olijfolie en verse peper uit de molen.
  6. Meng de piccalilly en de mayonaise.
  7. Bak de kroepoek.
  8. Leg de salade op het bord met de rode uien pickels daar bovenop. 
  9. Spuit wat dopjes piccalilly mayonaise op het bord en leg de 'coquilles'op het bord.
  10. Garneer af met wat kroepoek. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel