Couscous met herfststoof

Couscous met herfststoof

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:40

€ 2,49 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Ook de stoofpot is een echte herfstklassieker. Helemáál als je ervoor kiest om diverse soorten pompoen te stoven met witte bonen, zoete dadels en abrikoos. Dan krijg je een kleurrijke stoof vol smaak- en voedingsstoffen, die in dit geval het bord deelt met een boterzachte, goudgele parelcouscous. Tip: meng de parelachtige rijstkorrels voor het opdienen met fijngehakte amandel, peterselie en pompoenpitten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr parelcouscous
  • 1000 gr pompoenmix
  • 200 gr gewelde dadels zonder pit
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 1000 gr witte bonen
  • 20 gr ras el hanout
  • 40 gr rauwe witte amandelen
  • 0,5 bj peterselie 
  • groentebouillon
  • grof gehakte knoflook

Bereiding

  1. Kook de parelcouscous in een pan met een ruime hoeveelheid water en groentebouillon voor 12 minuten.
  2. Snijd de dadel en abrikoos in stukken.
  3. Fruit de knoflook aan en bak de pompoenmix mee.
  4. Blus de groentes af met groentebouillon tot het net niet onder staat.
  5. Voeg de dadel, abrikoos, ras el hanout en de witte bonen toe en stoof het geheel gaar. Roer regelmatig rustig door de pan.
  6. Hak de amandelen fijn en meng deze met de pompoenpitten samen door de couscous. 
  7. Garneer af met wat peterselie en serveer. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel