Door: Martin Ambachtsheer
00:05
04:00
€ 1,32 p.p.
Een romige, gladde crème van custard met een krokante laag karamel bovenop. Dat is crème brulee: het Franse dessert om bij weg te dromen. Met slechts 2 ingrediënten en 5 minuten van je tijd staat het al op tafel. Extra leuk aan dit dessert is het karamelliseren van de suiker met een kleine koksbrander. En wil je uitpakken met de presentatie? Serveer de crème brulee dan in terracotta schaaltjes.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 pak crème brulee mix
- 80 gram rietsuiker
Maak het toetje compleet met de terracotta schaaltjes en koksbrander!
Bereiding
1. Open de crème brulee mix en giet de inhoud in een pannetje.
2. Verhit naar 65 graden.
3. Verdeel de warme crème brulee over de terracotta schaaltjes.
4. Laat ze vervolgens 4 uur koelen.
5. Verdeel de rietsuiker over de schaaltjes met crème brulee.
6. Karamelliseer de suiker met behulp van een gasbrander.
Eet smakelijk!