Door: Het Nieuwe Nassen
00:05
Rotterdammers opgelet, Het Nieuwe Nassen introduceert De Nieuwe Nassen Burger! Lokaal, eerlijk en kneiter lekker. Gemaakt met granen en peulvruchten uit de regio, ontwikkeld door chefs en HNN-ambassadeurs Perry de Man en Pepijn Schmeink. De gele erwt in de Falafval burger én het graan waar het brioche broodje van is gemaakt, zijn geteeld op een natuurinclusieve manier. Dat betekent dat de boer zorgt voor bodemgezondheid en biodiversiteit. Hoe meer burgers jij serveert, hoe meer deze boeren natuurvriendelijk kunnen telen.
De Nieuwe Nassen Burger is een product van Het Nieuwe Nassen Inkoperscollectief.
In Het Nieuwe Nassen Inkoperscollectief supporten we natuurinclusieve boeren en de
biodiversiteit.
Ingrediënten voor 1 personen
- Sexy Sauerkraut topping van Basic Theory
- 1 st Falafvalburger
- 1 st nieuwe nassen bun
- Vegan aioli
Bereiding
- Rooster het broodje kort in de pan, op de plaat of onder de salamander voor een lekker bite.
- Optioneel: besmeer het broodje eventueel met boter.
- Besmeer het broodje royaal met de aioli. Zorg dat deze goed verdeeld is over beide zijden van het broodje.
- Beleg de bodem helft van het broodje met een blaadje sla, of een slamelange (wat je in huis hebt).
- Verwarm de Falafval burger in de oven op 180 graden voor 10 minuten, of frituur 3 min in een frituur van 175C.
- Knijp het overtollige vocht uit de Sexy Sauerkraut zodat het niet te nat is, en spreid het over de Falafaval burger.
- Leg de bovenkant op de burger en genieten maar!
