Erwtensoep 'deconstructed'

Erwtensoep 'deconstructed'

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:20

€ 3,21 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met deze sjieke snert wint elk feestmaal aan smaak en beleving. ‘Deconstructed’ wil zeggen dat alle componenten afzonderlijk geserveerd worden. Erwtenpuree, knolselderij carpaccio en dry aged wortel met gekonfijte prei en verwarmde rookworst. Het resultaat is een bijzondere snert die je eet met mes en vork; veelzijdig én verrassend!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 300 gr erwtenpuree
  • 300 gr gnocchi di patate
  • 160 gr knolselderij carpaccio
  • 160 gr gerookte winterpeen (dry aged)
  • 80 gr prei gekonfijt in olijfolie
  • 8 gr lavasbosje
  • 300 gr De Vegetarische Slager roockworst
  • 80 gr Fries roggebrood
  • 200 gr groentefond vol5
  • 200 gr parijse wortelen

Bereiding

  1. Ontdooi de erwtenpuree, knolselderij carpaccio, gerookte winterpeen en de gekonfijte prei.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  3. Snijd driehoeken van het roggebrood en rooster de driehoeken in de oven op 220 graden gedurende 8-10 minuten.
  4. Verwarm de roockworsten 10 minuten au bain marie op 90 graden en snijd in stukjes. 
  5. Stoof de parijse wortelen met de helft van de groentefond vol5.
  6. Bak de gnocchi in de pan en blus af met de helft van de groentefond vol5.
  7. Brand de prei met een gasbrander. 
  8. Leg alle componenten op het bord zoals op de foto en garneer met lavas. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel