Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 6,33 p.p.
Dit kerstdiner eren we oude klassiekers: zo ook stoofpeertjes. Hét kerstgerecht pur sang. En als we aan stoofpeertjes denken, dan hoort daar wild bij. Het is tenslotte Kerstmis! In dit recept hebben we gekozen voor een extra malse fazantdij. Heerlijk in combinatie met roomsaus en bundelzwammetjes.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram fazantdij
- 8 stuks butternut
- 16 stuks stoofpeertjes
- 8 gram afila cress
- 400 gram bundelzwam
- 250 ml roomsaus
- 60 gram boter
- 8 stuks krokante decoratie
- 100 gram wortelpuree
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Leg de aardappeltaartjes uit zodat deze iets kunnen ontdooien en snijd ze schuin doormidden.
3. Plaats de stoofpeertjes voorzichtig in een hapjespan (of andere pan) en giet het kookvocht hier overheen.
4. Voeg desgewenst nog wat water, gluhwein of bessensap toe zodat ze in genoeg vocht staan om langzaam in op te warmen.
5. Let op dat de stoofpeertjes niet koken: ze hoeven alleen warm te worden.
6. Snijd het bundelzwammetje los van de onderkant.
7. Bak de aardappeltaartjes af in de oven in ongeveer 15 min.
8. Verhit een koekenpan met 50 gram boter. Bak hier zacht de fazant in op. Deze is al gaar.
9. Verwarm de saus in een steelpannetje.
10. Pak nog een pan, doe hier het laatste beetje boter in en verhit deze.
11. Bak hier de bundelzwammetjes mooi bruin in en breng ze op smaak met peper en zout.
12. Maak nu de borden op: schep wat saus in het midden van het bord en leg hier de fazant op.
13. Zet hier vervolgens 3 aardappeltaartpuntjes omheen met hiertussen 2 stoofpeertjes per persoon.
14. Verdeel het bundelzwammetje over de fazant en spuit wat dopjes wortelpuree op het bord.
15. Zet in 1 dopje het krokantje en verdeel de cress. Eet smakelijk!