Door: Frank Broenink
00:10
€ 0,84 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Fris, fruitig en een tikkeltje zoet. Proef je de zomer al? De natuurlijke zure tonen van de kombucha combineren prachtig met de aroma van frambozen. Heerlijk met een ijsklontje op een warme dag.
Ingrediënten voor 8 personen
- 100 gr frambozen
- 5 gr gedroogde hibicus
- 500 ml basis recept kombucha
Bereiding
- Kneus de frambozen licht en voeg ze toe aan de fles.
- Voeg hibiscus toe (los of in een papieren theezakje).
- Giet de kombucha (basis recept) erbij, tot 2 cm onder de rand.
- Sluit de fles af laat 2–3 dagen staan op kamertemperatuur. Let op: Zorg dat je de fles dagelijks ontlucht. Hibiscus geeft snel druk!
- Optioneel: zeef na fermentatie en zet de fles koel.
