Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Freekeh salade met perzik

Freekeh salade met perzik

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 3,54 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Freekeh met gegrilde perzik, groene groenten en witte kaas is een feest van smaak, kleur en geur. De nootachtige freekeh combineert geweldig met het zoete fruit, de pittige rucola en aardse (groene) asperges. Binnen no-time serveer je een zomerse salade die alle zintuigen op scherp zet!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr gerookte freekeh graan
  • 800 gr wilde perziken 
  • 200 gr cherry tomaten
  • 400 gr groene asperges  
  • 200 gr witte kaas (vegan)
  • 80 ml panzanella tomaten dressing
  • 40 gr pompoenpitten
  • 250 gr rucola (gewassen)
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Kook de freekeh met 1600 ml water, een snufje zout en een scheutje olijfolie.
  2. Zodra het kookt, plaats het deksel op de pan en zet op laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten en roer regelmatig. 
  3. Ontpit de perziken en snijd kleine partjes. 
  4. Grill de asperges en perziken.
  5. Meng 3/4 van de tomaten door de freekeh en schep ook wat olie mee.
  6. Brokkel de witte kaas en meng met de perzik, asperges en panzanella. 
  7. Meng de rucola en de groente door de freekeh en serveer.
  8. Garneer met wat perzik, groene asperge en de rest van de tomaatjes en pompoenpitten. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl