Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 3,54 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Freekeh met gegrilde perzik, groene groenten en witte kaas is een feest van smaak, kleur en geur. De nootachtige freekeh combineert geweldig met het zoete fruit, de pittige rucola en aardse (groene) asperges. Binnen no-time serveer je een zomerse salade die alle zintuigen op scherp zet!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr gerookte freekeh graan
- 800 gr wilde perziken
- 200 gr cherry tomaten
- 400 gr groene asperges
- 200 gr witte kaas (vegan)
- 80 ml panzanella tomaten dressing
- 40 gr pompoenpitten
- 250 gr rucola (gewassen)
Bereiding
- Kook de freekeh met 1600 ml water, een snufje zout en een scheutje olijfolie.
- Zodra het kookt, plaats het deksel op de pan en zet op laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten en roer regelmatig.
- Ontpit de perziken en snijd kleine partjes.
- Grill de asperges en perziken.
- Meng 3/4 van de tomaten door de freekeh en schep ook wat olie mee.
- Brokkel de witte kaas en meng met de perzik, asperges en panzanella.
- Meng de rucola en de groente door de freekeh en serveer.
- Garneer met wat perzik, groene asperge en de rest van de tomaatjes en pompoenpitten.