Door: Kenny van Dijk
00:20
00:20
€ 2,25 p.p.
Friese nagelkaas is kaas met kruidnagel en komijn; lekker kruidig en een beetje pittig. Niet alleen als broodbeleg, maar ook als smaakmaker in deze verrassende kaassoep. Extra smaak en structuur komt er van de gefruite uitjes en knoflook, gekookte aardappels, kookroom en groentebouillon.
Tip: garneer de soep voor het opdienen met peterselie-olijfolie, croutons en extra geraspte nagelkaas. Het resultaat is een gevulde soep om warm van te worden, zowel letterlijk als figuurlijk!
Ingrediënten voor 8 personen
- 300 gr nagelkaas
- 375 gr grillers
- 200 gr uien middel
- 200 ml soya culinary
- 0,5 bj krulpeterselie
- 40 gr croutons knoflook
- 35 gr groentebouillon
- 40 gr gehakte knoflook
- olijfolie
Bereiding
1. Rasp de nagelkaas en leg 25 gram apart.
2. Snipper de uien en fruit met de knoflook aan.
3. Schil de aardappels, snij in blokjes en bak kort mee met de ui en knoflook.
4. Blus af met 1,1 liter water en voeg de bouillon toe.
5. Breng aan de kook en kook de aardappels gaar in 20 minuten.
6. Voeg de kookroom samen met 275 gram kaas toe en roer goed door.
7. Pureer de soep en laat op laag vuur warm worden.
8. Pureer 1 dl olijfolie en de peterselie tot peterselie olie.
9. Garneer de soep met de croutons de overige geraspte kaas en peterselie olie.