Gado Gado

Gado Gado

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,56 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Rauwe, knapperige groenten in een pittige en geurige pindasaus staan centraal in dit Indonesische gerecht: gado gado. Het is een soort rijsttafel op een bord, met diverse smaken en texturen die pas na menging goed tot hun recht komen. Hussel de krokant gebakken uitjes, knapperige taugé, zure komkommer, rauwe knoflook en een zachtgekookt eitje door de zoete pindasaus en serveer dit met witte rijst en in ketjap gemarineerde gebakken tempeh voor een lekker spicy voorgerecht.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram witte rijst
  • 8 stuks eieren 
  • 800 gram komkommer
  • 320 gram taugé
  • 800 gram sperzieboontjes
  • 200 gram gebakken uitjes
  • 100 gram kroepoek
  • 480 ml satésaus
  • 800 gram tempeh
  • 35 ml ketjap
  • 10 gram bruine basterdsuiker
  • zonnebloemolie

Bereiding

1. Zet twee pannen met water met wat zout op het vuur en breng aan de kook.

2. Voeg wanneer het water kookt in de ene pan de rijst en eieren toe en in de andere de sperzieboontjes.

3. Haal na 5-6 minuten de eieren eruit en spoel ze met koud water af. Laat de rijst dan nog 2-3 minuten doorkoken.

4. Snij intussen de tempeh in blokjes en marineer deze met de bruine basterdsuiker en ketjap.

5. De boontjes zijn ongeveer gaar in 10 minuten.

6. Was de komkommer en snijd in reepjes.

7. Warm de satésaus op.

8. Pel de eieren en snijd ze in vieren. 

9. Verhit zonnebloemolie in een wok en bak hier de tempeh goudbruin in. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

10. Serveer alles op een mooi bord als een soort mini rijsttafel, met kroepoek en gebakken uitjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel