Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 4,8 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Jonge jackfruit heeft een vlezige structuur en geeft een lekkere bite aan deze vegetarische pasta Bolognese met gnocchi, gegrilde groenten en spinazie.
Tip: strooi voor het opdienen een handjevol walnoten ‘kaas’ over het gerecht.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr jackfruit bolognese
- 1000 gr gnocchi naturel
- 300 gr courgette rond gegrild
- 40 gr walnoten gepeld
- 40 gr edelgist vlokken
- 125 gr baby spinazie
- 300 gr aubergine rond gegrild
- 300 gr paprika rood/geel gegrild
- 20 ml olijfolie pomace sansa
Bereiding
- Snijd de groenten doormidden en verwarm ze gedurende 10 minuten in de oven op 180 graden.
- Verwarm de jackfruit in een pan.
- Bak de gnocchi in olijfolie op hoog vuur en laat goed bakken. Let op: niet teveel schudden!
- Hak de walnoten samen met de edelgist en zet apart.
- Voeg de spinazie en de gegrilde groenten op het laatste moment toe aan de gnocchi en schep alles door elkaar.
- Strooi de walnoten "kaas" over het gerecht als finishing touch.