Gebakken rundvlees met verse groenten

Gebakken rundvlees met verse groenten

Door: Martin Ambachtsheer

00:40

€ 3,58 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Pastinaak, rozemarijn en kaneel: kan het nog herfstiger? Een eenvoudig maar smakelijk recept waarbij je voornamelijk de oven nodig hebt. De geroosterde groenten komen in combinatie met kastanje champignons en reepjes rundvlees ultiem tot hun recht.  


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram runderlappen
  • 600 gram wortel
  • 600 gram pastinaak
  • 1200 gram aardappelen
  • 2 gram kaneel
  • 3 gram boter
  • 200 gram kastanje champignons
  • 320 gram trostomaten
  • 1 gram rozemarijn
  • 120 ml mayonaise
  • 80 gram pastinaak puree
  • olijfolie


Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Schil de pastinaak en snijd deze in stukken van ongeveer 2x2 cm.

3. Pluk de naaldjes van de rozemarijn.

4. Meng 1/3 van de rozemarijn met de mayonaise. De rest mag bij de aardappelen.

5. Leg de aardappelen, pastinaak en wortelen op een vetvrijpapier op een bakplaat en giet hier wat olijfolie overheen.

6. Strooi hier wat rozemarijn, kaneel, peper en zout erbij.

7. Bak deze vervolgens een minuut of 30-35 gaar en mooi bruin.

8. Snijd de runderlapjes in reepjes en de champignons in vieren.

9. Pak een koekenpan en verhit deze met boter.

10. Bak hier de reepjes runderlap en kastanje champignons in.

11. Maak intussen 8 porties van de trostomaten.

12. Deze mogen de laatste 5 minuten gegrild worden in de oven bij de aardappelen.

13. Wanneer de aardappelen met wortel en pastinaak gaar zijn mogen deze verdeeld worden over de borden.

14. Schep hier het vlees met champignons op waar vervolgens de tomaatjes op kunnen.

15. Garneer je gerecht af met de pastinaakpuree en de rozemarijn mayonaise.

16. Een krokantje en wat cress maken dit gerecht helemaal af.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel