Gebalanceerde avond: rijst met scrambled tofu en roergebakken groentes en chocolade callets toe

Gebalanceerde avond: rijst met scrambled tofu en roergebakken groentes en chocolade callets toe

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 2,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voor een gebalanceerde avond combineren we voor het avondeten volkoren rijst voor de vezels, met een bron van eiwitten zoals tofu en roergebakken groentes voor de vitamines. Als snack voor in de avond of lekkers bij de koffie maak je zelf grote vlakke chocolade callets van kleine pure chocolade challets met de superfoodmix van  Moodfood. Van de gesmolten callets maak je chocolaatjes in de vormen die je wilt!


Ingrediënten voor 8 personen

Avondeten: Rijst met scrambled tofu en roergebakken groentes

  • 800 gr tahoe/tofu
  • 600 gr basmati volkoren bio
  • 30 gr kerriepuree
  • 20 ml sojasaus less salt
  • 100 gr rode uienringen
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 1200 gr roerbak groenten sta
  • 0,5 BJ lente uien
  • 10 gr pure sesamzaad zwart



Tussendoor/avondsnack: Chocolade callets

  • 200 gr pure chocolade callets  
  • 40 gr superfoodmix van Moodfood

Bereiding

Avondeten: Rijst met scrambled tofu en roergebakken groentes

  1. Pers de tofu tussen twee theedoeken uit voor minimaal 1 uur tot je verkruimelde tofu hebt.
  2. Kook de volkoren rijst in 20 minuten gaar en laat de rijst van het vuur af voor 5 minuten rusten.
  3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de verkruimelde tofu toe en roerbak gedurende 3-4 minuten.
  5. Voeg kerriepoeder, tomatenpuree en sojasaus toe aan de tofu en roerbak nog 2 minuten. Zet de scrambled tofu apart.
  6. Verhit de overgebleven twee eetlepels olijfolie in dezelfde pan. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie.
  7. Voeg de gemengde groenten toe en roerbak alles gedurende 5 minuten tot ze knapperig gaar zijn.
  8. Blus de groentes af met een scheutje bouillon.
  9. Voeg de scrambled tofu toe aan de groenten en meng alles goed door.
  10. Serveer de roergebakken groenten en scrambled tofu over de volkoren rijst.
  11. Garneer met lente-uitjes en sesamzaadjes. 

Tussendoor/avondsnack: Chocolade callets

  1. Tempereer de chocolade: smelt 2/3 van de chocolade om. Voeg de resterende chocolade toe wanneer de eerste lading is gesmolten. Koel de chocolade af tot 32-34°C.
  2. Schep kleine porties gesmolten chocolade op een stuk bakpapier.
    Bestrooi met de superfoodmix en laat de callets afkoelen en uitharden. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel