Gebalanceerde middag: quinoa salade en groentesticks met tahini

Gebalanceerde middag: quinoa salade en groentesticks met tahini

Door: Kenny van Dijk

00:25

€ 3,07 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met deze kleurrijke salade voor tijdens het middageten krijg je een flinke portie groentes binnen want je maakt deze salade met rode bieten, winterpeen en edamame bonen. Je maakt hem af met koriander en gerookte tofu. En om de boel gebalanceerd te houden, adviseren we je rauwkost te snoepen met een tahini dressing als tussendoortje. 


Ingrediënten voor 8 personen

Lunch: Quinoa salade

  • 800 gr quinoa mix bio
  • 300 gr komkommer julienne
  • 300 gr cherrytomaten
  • 40 gr peterselie (fijn 2 mm)
  • 40 gr koriander gesneden
  • 10 gr citroenpasta
  • 200 gr rode bieten spaghetti
  • 300 gr edamame bonen gepeld
  • 125 gr baby spinazie
  • 225 gr tofu gerookt

Tussendoortje: Groentesticks met tahini dressing

  • 80 gr tahini naturel

Bereiding

Lunch: Quinoa salade

  • Doe de quinoa in een pan en voeg 1,6 liter water toe.
  • Breng het water met de quinoa aan de kook. 
  • Als het kookt, zet het vuur laag en dek de pan met een deksel af.
  • Kook het water met quinoa gedurende 15-20 minuten tot de quinoa zacht is en het vocht is geabsorbeerd.
  • Laat de quinoa 5 minuten rusten. Roer daarna de quinoa los met een vork.
  • Meng de quinoa met de bietenspaghetti, edamame en baby spinazie
  • Meng de komkommer met peterselie, koriander, gehalveerde tomaten en de citroenpasta. Houd een deel apart voor je tussendoortje en meng de groentes door de quinoa salade. 

Tussendoortje: Groentesticks met tahini dressing

  • Gebruik de groentes die je hebt bewaard bij het maken van je middageten en serveer de groentes in een glas of schaaltje.
  • Meng tahini met water tot dressing dikte. Let op: het lijkt eerst enorm te schiften maar blijf water toevoegen en roeren tot dressing dikte. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel