Gebalanceerde ochtend: gebakken havermout met rood fruit en gevulde dadels

Gebalanceerde ochtend: gebakken havermout met rood fruit en gevulde dadels

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:30

€ 1,64 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

We starten de dag actief met het maken van gebakken havermout met rood fruit wat bordevol goede voedingsstoffen zit. En geen zorgen: het is helemaal niet veel werk. Na het mengen van de amandelmelk met de havermout, doet de oven het meeste werk! Je mengt daarna de vers gebakken havermout met een lepel skyr en rood fruit voor een zoete, frisse smaak. Terwijl de havermout in de oven staat, vul je de opengesneden dadels met jouw favoriete pindakaas voor het tussendoortje later op de ochtend. Na deze krachtige ochtend barst je van de energie!


Ingrediënten voor 8 personen

Gebakken havermout met rood fruit 

  • 160 gr skyr naturel
  • 320 gr havermout bio
  • 1200 ml almandelmelk 
  • 120 gr notenmelange (ongebrand/ongezout)
  • 200 gr bosvruchten
  • 3 gr gemalen kaneel 

Gevulde dadels

  • 150 gr gekonfijte medjool dadels
  • 40 gr pindakaas 

Bereiding

Ontbijt: Gebakken havermout met rood fruit

  1. Verwarm de oven op 180 graden. 
  2. Meng de havermout met de amandelmelk in een kom.
  3. Meng de bevroren bosvruchten en de kaneel door het havermout papje. 
  4. Schep het havermout mengsel in 8 kleine oven bestendige schalen of 1 grote schaal.
  5. Bak de havermout gedurende 25 min (kleine schaaltjes) tot 35 min (1 grote schaal) op 180 graden in de oven. 
  6. Laat de havermout even afkoelen. Schep een lepel skyr boven op de havermout en garneer met wat extra rood fruit en noten.

Tussendoortje: Gevulde dadels

  1. Snijd de dadels aan één kant open en haal de pit er uit. 
  2. Meng de pindakaas goed door en vul een spuitzak met de pindakaas.
  3. Vul de dadels met de pindakaas.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel