Gebrade flespompoen

Gebrade flespompoen

Door: Kenny van Dijk

00:20

01:20

€ 2,46 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Nu Halloween is geweest, kunnen de pompoenen weer van de straat en óp het menu. Ondere andere als herfstachtige smaakmaker in soepen, stoven en stamppotten. Of profiteer van zijn vlezige bite en verras met een gebraad gevulde pompoen!

De (fles)pompoen heeft alles in zich: een lichtzoete smaak, vrij stevige structuur én een kleur om vrolijk van te worden. Daarnaast is het rijk aan vezels, wat goed is voor onze darmen. Ook de vitamines A en C zijn ruim vertegenwoordigd; beide vitamines geven een boost aan het immuunsysteem. Tenslotte kun je met pompoen oneindig variëren: van soepen en sappen tot stoof- en stamppot. Of wat dacht je van pompoengebraad, een wel héél originele manier om pompoen te serveren! Net als pompoen is wildgebraad een echte herfstklassieker. Door geen vlees maar pompoen te braden, creëer je een heel nieuw herfstgerecht en wordt de zoete pompoensmaak uitvergroot.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 st flespompoen 
  • 400 gr bruine linzen
  • 200 gr pecannoten (gepeld)
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 500 gr spinazie (gewassen) 
  • groentebouillon
  • knoflook
  • gemalen komijn
  • gerookte paprikapoeder
  • tomatenpuree

Bereiding

1. Halveer de pompoen en ontdoe hem van zijn zaden en hol de hals iets uit.

2. Gaar de twee helften met het snijvlak naar boven in de oven op 180 graden voor 50 minuten.

3. Was de linzen goed en laat ze uitlekken. Laat ook de zontomaten goed uitlekken.

4. Pureer de linzen, pecannoten, tomatenpuree en zontomaten, breng op smaak met de paprikapoeder, gemalen komijn en bouillon poeder.

5. Stoof de spinazie met de gehakte knoflook en laat deze goed uitlekker. Breng daarna op smaak met vers gemalen peper.

6. Leg de gegaarde pompoen helften naast elkaar met de binnenkant naar boven en bedek de binnenkant met de spinazie.

7. Vul beide pompoen helften met het linzen mengsel en leg ze op elkaar.

8. Bind de pompoen op met keukentouw en leg op een bakplaat. Dek af met aluminiumfolie.

9. Bak de pompoen nog 30 minuten in de oven.

10. Leg de pompoen op een houten plank met verse kruiden eromheen. Snijd in dikke plakken & serveer! 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel