Gegrilde pompoen met kastanjes en wildzwijn

Gegrilde pompoen met kastanjes en wildzwijn

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 6,86 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Herfstiger kan bijna niet: zachte, zoete pompoen met de nootachtige smaak van kastanjes en uitgesproken smaak van in boter gebakken wildzwijn, met daaraan toegevoegd een romige champignonsaus. Word je ook al warm van dit gerecht? 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1500 gram sous vide pompoen
  • 400 gram kastanjes
  • 800 gram wildzwijn 
  • 1200 gram aardappelen
  • 160 ml champignonsaus
  • 8 gram rozemarijn
  • 8 takjes hippo tops
  • 200 ml halfvolle melk
  • 60 gram boter
  • 30 gram mosterd


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 210 graden.

2. Zet de aardappelen op met wat zout in koud water.

3. Kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.

4. Snijd ondertussen de pompoen in plakken.

5. Maak de saus warm in een steelpannetje.

6. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn.

7. Stamp de aardappelen fijn en voeg de kastanjes, boter, melk, mosterd, nootmuskaat en peper en zout toe om puree te maken.

8. Verwarm de pompoen in de oven tot hij bruin is. Deze is al gaar.

9. Bak vervolgens de wildzwijn op in boter.

10. Schep bolletjes puree op een bord en plaats daar de gegrilde pompoen en wildzwijn bovenop.

11. Maak het gerecht af met de saus en hippo tops.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel