Gehakt, groenten en pesto

Gehakt, groenten en pesto

Door: Kenny van Dijk

00:25

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Vier het vroege voorjaar met dit heerlijke gerecht van aardappels, peultjes, wortels en plantaardige meatballs uit de oven. Met de pesto als extra smaakmaker geef je dit Hollandse gerecht een mediterrane touch. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr kookaardappel half
  • 8 st gehaktball.plantaard
  • 500 gr peulen schoon
  • 1000 gr winterwortelmix 10mm
  • 80 gr doperwten e.f.
  • 40 gr broadbeans
  • 20 gr basilicum
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 100 gr mosterd

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar.
  2. Bak de balletjes in de oven op 180 graden voor 10 minuten.
  3. Kook de wortels en blancheer de peultjes.
  4. Voor de pesto: stop de basilicum, doperwten, knoflook en de helft van de broadbeans in een keuken machine. Draai fijn en voeg olijfolie toe tot gewenste dikte.
  5. Voeg de overige broadbeans toe en draai nog kort door voor een extra crunch.
  6. Maak het bord op en schenk de pesto over de aardappels en schep een beetje mosterd bij de balletjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel