Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 3,16 p.p.
Dit recept is geschreven door onze culinaire adviseur Kenny van Dijk. Met de Alpha-Tool van Pol Grootswagers kan Kenny laten zien dat dit plantaardige gerecht volwaardig is aan eiwitten. Met deze tool breng je namelijk de eiwitkwaliteit van een maaltijd in kaart: het houdt rekening met de aminozuursamenstelling, verteerbaarheid en combinaties van eiwitbronnen die elkaar aanvullen. Dit recept heeft dus een hoge eiwitkwaliteit, oftewel, eiwitten die alle aminozuren bevatten. Dit plantaardige recept is daarom uiterst geschikt voor in de zorg.
Let op: deze foto is ter illustratie en niet een exact voorbeeld van dit gerecht.
Ingrediënten voor 1 personen
Gele curry:
- 80 gr tahoe
- 15 gr rode paprika
- 15 gr tomaten
- 10 gr uien
- 15 gr champignons
- 20 ml kokosnotenmelk
- 10 gr Thaise yellow curry
- 5 gr bosuitjes
- 70 gr zilvervliesrijst
- 100 gr broccoliroos
- 10 gr roomboter (plantaardig)
Kwark toetje:
- 100 gr kwark naturel (plantaardig)
- 0,5 st jonagold appel
- 20 gr notenmelange ongebrand
- 3 gr kaneel gemalen
Bereiding
- Pers de tofu tussen een theedoek, om het vocht er uit te halen.
- Snipper de ui en snijd de tomaten, de paprika en champignons in stukjes.
- Brokkel de tofu in stukjes en bak krokant in een pan. Zet even aan de kant.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui met de curry pasta.
- Voeg de gesneden groenten toe aan de curry pasta en roer door.
- Blus af met de kokos melk en laat rustig indampen.
- Snijd de bosui in kleine stukjes.
- Blancheer de broccoli en glaceer met de plantaardige roomboter.
- Serveer de curry naast de rijst en broccoli en garneer met de bosuitjes.
- Serveer de kwark in een schaaltje met de appel (gesneden in stukjes), noten (eventueel gebroken) en een snuf kaneel. Serveer het toetje binnen 1,5 uur voor een optimale volwaardigheid aan eiwitten.