Geroosterde aardappelen met rode biet en makreel

Geroosterde aardappelen met rode biet en makreel

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 3 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Goudbruin gebakken aardappeltjes met rozemarijn, in de oven gegaarde bietjes en gerookte makreel. Een kleurrijk en gezond geheel dat ook nog eens verrukkelijk smaakt!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram uien
  • 15 gram knoflook
  • 1500 gram aardappelen
  • 1600 gram rode biet
  • 8 gram dille
  • 800 gram gerookte makreel
  • 8 gram rozemarijn
  • 10 ml sojasaus
  • olijfolie


    Bereiding

    1. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook en de dille fijn.

    2. Zet een pan met water op met wat zout en breng deze aan de kook.

    3. Snijd de aardappelen in gelijke blokjes en kook deze een minuut of 3-4 in het kokende water.

    4. Zet de oven aan op 200 graden.

    5. Verdeel de bietjes op een bakplaat met vetvrij papier en giet hier wat sojasaus, olie en wat peper en zout overheen.

    6. Pak een koekenpan en zet deze op het vuur met boter.

    7. Giet de aardappelen af en laat deze droog stomen.

    8. Bak vervolgens de aardappelen goudbruin en gaar in de boter.

    9. Pluk ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn.

    10. Voeg de rozemarijn met wat peper bij de aardappelen.

    11. Zet de bietjes in de oven en bak deze een minuut of 15.

    12. Snijd 16 gelijke stukken vis.

    13. Pak een andere koekenpan en verhit ook in deze wat boter.

    14. Bak hier de uien en de knoflook in voor ongeveer 4 minuten. 

    15. Verdeel de goudbruine uien over de borden. 

    16. Verdeel dan de makreel erover. 

    17. Leg nu de aardappelen en de bietjes op de borden. Zorg ervoor dat de bietjes apart komen te liggen van de aardappels (de rode kleur kan anders in de aardappelen trekken).

    18. Strooi wat gehakte dille over de borden.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel