Door: Frank Broenink
00:40
00:20
€ 1,68 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De hartige basis van deze kleurrijke salade bestaat uit geroosterde aardpeer met knoflook en rozemarijn. Zoete peer, granaatappel, zoute feta, romige yoghurt en stukjes walnoot zorgen voor een prikkelend gerecht.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr topinambour aardperen
- 6 gr rozemarijn
- 20 gr knoflook grof gehakt
- 100 gr griekse feta 45+ pdo
- 100 gr griekse stijl yogh.
- 10 ml glaze balsamico
- 10 gr bloemenhoning
- 2 st peer
- 30 gr walnoten gepeld
- 120 gr rucola gewassen
- 80 gr granaatappelpitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardperen grondig en verwijder eventuele harde plekken; schillen is niet noodzakelijk.
- Snijd de aardperen vervolgens in blokjes.
- Hak de rozemarijn fijn. Meng de aardperen met olie, zout, peper, en de fijngehakte rozemarijn op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Voeg een teen knoflook, nog in de schil, toe. Rooster de aardperen gedurende 25-30 minuten en schep halverwege om.
- Verkruimel de feta en meng met yoghurt voor de feta-crème. Voeg de geroosterde knoflook, balsamicoazijn en honing toe en roer tot een romige saus.
- Snijd de peren in blokjes. Doe de feta-crème in een kom en voeg rucola, geroosterde aardpeer en peer toe.
- Garneer het gerecht met walnoten en eventueel granaatappelpitten.