Geroosterde knolselderij

Geroosterde knolselderij

Door: Martin Ambachtsheer

00:40

€ 3,69 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Knolselderij staat vooral bekend om zijn aanwezigheid in erwtensoep, maar deze lichtzoete smaakmaker is veelzijdiger dan dat! Met het vruchtvlees van de knolselderij kun je eindeloos variëren. Stoof, kook of verwerk kleine stukjes door een salade. In dit recept gaan we voor de geroosterde versie, met honing en rozemarijn, vergezeld door hertensukade en aardappelpuree. Dit is de knolselderij op zijn aller-aller-lekkerst! Zoet, hartig en gekruid.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram knolselderij
  • 800 ml runderfond
  • 80 ml honing
  • 8 gram rozemarijn
  • 80 gram krokant gefrituurde tuinbonen
  • 800 gram aardappel
  • 100 ml melk
  • 50 gram boter
  • 8 stuks hertensukade
  • 5 gram bladselderij
  • nootmuskaat

Bereiding

1. Verwarm de oven op 200 graden.

2. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en hak de selderij.

3. Snijd gelijke plakken van de knolselderij en leg deze op een bakplaat met vetvrij papier en zet in de oven.

4. Verwarm wat runderfond met honing en rozemarijn.

5. Verwarm intussen de hertensukade.

6. Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en laat ze even droog stomen.

7. Smeer ondertussen de knolselderij in met het honingmengsel.

8. Pureer de aardappelen en meng de boter en de melk door de puree.

9. Lak de selderij nog een keertje af met het honingmengsel.

10. Maak de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

11. Serveer de knolselderij met de sukade en aardappelpuree en garneer deze met wat krokant gefrituurde tuinbonen en gehakte selderij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel