Door: Frank Broenink
00:30
00:20
€ 3,86 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Geroosterde knolselderij krijgt diepgang door de volle smaak van gebakken paddenstoelen. Een romige camembertsaus zorgt uiteindelijk voor een verwarmend gerecht dat perfect past bij een knus najaar.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 st knolselderij
- 150 gr uien
- 12 gr knoflook
- 6 gr rozemarijn
- 200 gr kastanjechampignons
- 200 gr shiitake
- 200 gr oesterzwammen
- 12 ml olijfolie
- 400 gr boerenkool
- 400 ml kookroom
- 500 gr camembert
- 150 gr granaatappelpitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Was de knolselderij en snijd deze in plakken van 2 cm. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Ris de blaadjes van de rozemarijn.
- Snijd de kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen grof. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier de helft van de olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
- Verhit ondertussen een pan met de resterende olijfolie, voeg de gesneden ui, knoflook en paddenstoelen met de helft van de rozemarijn toe en bak gedurende 5 minuten. Voeg de boerenkool toe en bak nog eens 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een pan met de slagroom en smelt al roerend de camembert erin. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gebakken paddenstoelen over de geroosterde knolselderij en schep de camembertsaus erover.
- Garneer met de resterende rozemarijn en de granaatappelpitjes.