Geroosterde knolselderijsoep

Geroosterde knolselderijsoep

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 1,48 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze keer geen ondersteunende functie maar een glansrol als hoofdingrediënt voor de knolselderij. Door de groente eerst in de oven te roosteren geef je de soep met gemak een diepere smaak. Top de soep af met peterselie: zo krijgt hij nét dat beetje meer aandacht dat hij verdient. Net zoals je cliënten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1500 gram knolselderij
  • 40 gram boter
  • 10 gram groentebouillon
  • 200 gram uien
  • 2 gram nootmuskaat
  • 150 ml kookroom
  • 5 ml azijn
  • 10 gram knoflook
  • 3 witte broodjes
  • 30 gram peterselie
  • olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven op 220 graden.

2. Leg vetvrij papier op een bakplaat en verdeel hier de knolselderij op.

3. Giet er wat olijfolie overheen.

4. Bak vervolgens de knolselderij lichtbruin en gaar in ongeveer 12 min.

5. Snipper intussen de uien en hak de knoflook.

6. Pak een grote pan en verhit de boter.

7. Fruit hier de ui en knoflook in.

8. Pluk de witte broodjes in wat grovere stukken.

9. Meng de peterselie met 30 ml olie en blend deze met een staafmixer tot een gladde massa.

10. Wanneer de knolselderij lichtbruin en gaar is, voeg deze toe aan de uien met knoflook.

11. Zet de oven op 200 graden.

12. Verdeel de stukjes brood op een nieuw vel bakpapier en ook giet er wat olijfolie, peper en zout overheen.

13. Bak dit vervolgens goudbruin tot croutons.

14. Giet de groentebouillon bij de knolselderij en breng deze aan de kook.

15. Wanneer deze kookt, blend de knolselderij dan glad met een staafmixer.

16. Maak de soep af met kookroom, azijn, nootmuskaat en wat peper en zout.

17. Schep de soep op en verdeel de peterselie olie er overheen. Serveer ook de croutons erbij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel