Door: Kenny van Dijk
00:20
00:00
€ 3,72 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Geroosterde groenten, malse kip, romige polenta en knapperige hazelnoten creëren een onweerstaanbare mix voor een liefdevolle avond. Maar het zijn de vijgen en groene asperges die worden geroemd om hun verleidelijke krachten. De aandrijvers voor een smaakvolle sensualiteit.
Ingrediënten voor 8 personen
- 720 gr vegan kipstukjes
- 250 gr paarse vijgen
- 20 ml balsamico glaze
- 700 gr groene asperges
- 80 gr hazelnoten
- 300 gr maismeel polenta
- 25 gr groentebouillon
- 60 gr plantaardig roomboter
- 700 gr broccoli
Bereiding
- Verwarm de oven oor op 180 graden.
- Rooster de asperges, broccoli en vijgen met de balsamico glaze in de oven op 180 graden voor 15 minuten.
- Kook 1,5 liter water met de groentebouillon.
- Voeg de polenta meel toe en kook 10 minuten door op laag vuur.
- Rooster de hazelnoten en hak ze grof.
- Voeg de kipstukjes toe aan de groenten en verwarm de laatste 5 minuten mee.
- Roer de hazelnoten en de plantaardige boter door de polenta.
- Breng de polenta op smaak met witte gemalen peper.
- Maak het bord op zoals op de foto: begin met de polenta, leg in het midden van de polenta de groenten en top af met kipstukjes en geroosterde vijgen. Garneer het bord met gehakte stukjes hazelnoot.