Door: Peter Stavast
00:20
06:00
€ 0,53 p.p.
IJs in een schaaltje? Dat kan beter én leuker. Met deze gevulde sinaasappel krijgt elk feestmaal een grande finale. Met gembersiroop, vanille-ijs en kletskop serveer je een klasiek dessert met winterse smaken.
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 stuks perssinaasappels
- 400 gram roomijs vanille
- 30 ml gembersiroop
- 8 stuks kletskoppen
Bereiding
1. Snijd het kapje van de sinaasappel en lepel de sinaasappel voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het sap en vruchtvlees in een kom.
2. Plaats de uitgeholde sinaasappel en het kapje in de diepvries. Zeef het sap en vruchtvlees en plaats in een steelpannetje. Voeg de gembersiroop hier aan toe.
3. Laat het sapmengsel een kwartier inkoken. Het wordt nu een siroop. Laat afkoelen en plaats de siroop in de koelkast.
4. Haal de bevroren sinaasappels en kapjes uit de diepvries en vul de sinaasappels met een bolletje vanille ijs.
5. Garneer af met de siroop en crumble de kletskop er overheen.