Gnocchi met wiflof en basilicum

Gnocchi met wiflof en basilicum

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 1,61 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze smakelijke schotel is een echte aanwinst in je weekmenu. Binnen 30 minuten bereid je een verrukkelijke combi van Italiaanse gnocchi en Hollandse groenten, zoals witlof, rode paprika, ui en tuinbonen.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram gnocchi
  • 800 gram witlof
  • 200 gram tomaten
  • 250 ml bbq saus
  • 15 gram basilicum
  • 100 gram rode punt paprika
  • 80 gram uien
  • 60 gram tuinbonen
  • 2 gram nootmuskaat
  • 1 ml tabasco
  • olijfolie


Bereiding

1. Pak 2 grote koekenpannen of pannen.

2. Verhit in beide pannen olijfolie en bak hierin de gnocchi op laag vuur. Roer regelmatig om.

3. Verwijder de onderkanten van de witlof.

4. Snijd de witlof vervolgens doormidden en verwijder de harde kern.

5. Snijd hierna reepjes van de witlof.

6. Pel de uien en snipper ze.

7. Was de paprika en tomaat en snijd ook in blokjes.

8. Verhit een derde pan met het laatste beetje olijfolie en fruit de ui.

9. Voeg na 2 minuten de paprika en tomaat toe en fruit deze mee.

10. Meng als laatste de barbecuesaus door de groenten en breng deze op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco.

11. Bak wanneer de gnocchi gaar en krokant is (dit duurt ongeveer 10 minuten) de witlof 3 minuten mee.

12. Mix intussen de paprikamix glad met een staafmixer.

13. Meng de gladde mix door de gnocchi en schep het geheel op een bord. 

14. Maak het gerecht af met gecrunchte tuinbonen en gehakte basilicum.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel