Goulash

Goulash

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

02:00

€ 3,63 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze verwarmende vleesstoofpot is perfect voor de koudere dagen. Met runderpoulet, vleesbouillon, paprikapoeder en nootmuskaat voor een heerlijk volle en kruidige smaak.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram rijst
  • 600 gram runderpoulet
  • 1000 gram paprikareepjes
  • 400 gram uien
  • 16 gram paprikapoeder
  • 80 gram bloem
  • 1200 gram doperwten
  • 1 liter vleesbouillon 
  • 40 gram peterselie
  • snufje nootmuskaat
  • olijfolie

Bereiding

1. Snijd de ui fijn.

2. Pak een stoofpan of koekenpan met deksel en zet op het vuur. Voeg boter toe en bak de runderpoulet met de paprika poeder.

3. Voeg de uien en paprika toe als de poulet bruin is gebakken.

4. Bak de uien en paprika voor 5 minuten. Zet het vuur laag en gaar de bloem even mee.

5. Voeg de vleesbouillon toe en roer goed door. 

6. Laat de goulash met een deksel gaar stoven in 120 minuten. Roer regelmatig zodat hij niet gaat aanbranden.

7. Hak de peterselie fijn.

8. Is de goulash bijna gaar? Kook dan de rijst volgens de instructies op de verpakking. 

9. Zet een pan op het vuur met water en kookt de doperwten gaar in ongeveer 7 minuten.

10. Giet de doperwten en de rijst af.

11. Breng de doperwten op smaak met boter en peper.

12. Breng de goulash op smaak met peper en zout en eventueel wat azijn.

13. Schep de rijst, doperwten en goulash op. Garneer met peterselie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel