Door: Kenny van Dijk
00:05
€ 2,77 p.p.
Als we deze frisse en goedgevulde salade in een paar woorden moesten beschrijven? Goddelijk lekker! De naam is geïnspireerd op de Green Goddess dressing die jaren geleden werd bereid door een chef in San Francisco. Sindsdien is deze frisse, romige saus vol groene ingrediënten een absolute hit.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 st limoen
- 10 ml uchibori rijstazijn
- 10 gr knoflook
- 20 gr sjalot gehakt
- 60 gr basilicum
- 100 gr babyspinazie
- 20 gr edelgistvlokken
- 40 gr gepelde walnoten
- 200 gr avocado blokjes
- 1 st komkommer
- 0,5 st sla rood
- 0,5 st radijs witpunt
- 100 gr edamame bonen gepeld
- 80 gr radijs red meat
- 0,5 bj bosuitjes
- 1000 gr kool wit fijn
- 80 gr rode uien pickels
- 10 gr bieslook
- 16 gr erwt/asperges scheut
- 16 gr rode radijs scheuten
- 8 gr boekweit krokant
- 80 gr tofu gerookt óf 160 gr gerookte kip
Bereiding
1. Plaats limoensap, uchibori rijstazijn, knoflook, gehakte sjalot, basilicum, babyspinazie, edelgistvlokken, gepelde walnoten en 1/4 van de avocado blokjes in een blender. Dit is de dressing.
2. Meng de dressing door de witte kool en voeg de bosuitjes en bieslook er doorheen.
3. Snijd de komkommer, rode sla, radijs in welke vorm je wilt.
4. Snijd de kip of tofu op de snijmachine en maak er krullen van.
5. Ontdooi de edamame.
6. Garneer de salade met alle toppings en sluit af met de sprouts en de boekweit.