Griesmeel met roodfruit

Griesmeel met roodfruit

Door: Kenny van Dijk

00:15

01:30

€ 2,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Weinig desserts zien er zo feestelijk uit als deze griesmeelpudding met roodfruit en honey cress. Een gerecht in de kleuren van de kerst, met zoete smaakmakers en een lekkere bite. Plús volledig plant-based, want de griesmeel wordt gekookt in amandeldrink met kokossuiker. Stoof het diepvries-fruit in gekookte bessensap met mini-vijgen, kaneel en vanille voor een zoete finale vol verrassende smaaknuances. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gr gewelde mini vijgen
  • 600 gr bosvruchten
  • 500 ml bessensap rode bes
  • 80 gr tarwe griesmeel 
  • 800 ml almonddrink 
  • 50 gr kokosbloesemsuiker
  • 30 gr maiszetmeel
  • 20 gr honny cress

Dit zijn de basis ingrediënten uit je keukenkastje:

  • Kaneelstokje
  • Vanillestokje

Bereiding

  1. Kook de bessensap samen met de vijgen, het kaneel en de vanille en laat dit een uur rusten (van het vuur af).
  2. Roer de griesmeel los met een deel van de almonddrink.
  3. Kook de rest van de amandeldrink met de kokosbloesemsuiker. 
  4. Voeg de griesmeel toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  5. Schenk het mengsel in een vorm (bijv. een tulband, springvorm met folie, cakeblik etc.). 
  6. Breng de bessensap nogmaals aan de kook en bind af met maiszetmeel tot lava dikte.
  7. Meng het diepvries fruit door het bessen mengsel zodat het fruit even stooft. Laat het fruit eventueel afkoelen vóór het serveren van dit dessert. 
  8. Schep het gestoofde fruit over de griesmeel en garneer het dessert met de honny cress. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel