Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Groninger Arancini

Groninger Arancini

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 2,95 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Bij arancini denk je niet snel aan 'Grunn'. Maar voeg een ei toe en voila... binnen no-time frituur je een Italiaanse variant van de Groninger eierbal. Geef de gepocheerde eieren een jasje van risotto en paneer ze vervolgens met de bloem, het gehele ei en de panko. Na 5 tot 7 minuten in de frituur serveer je een unieke (borrel)snack. Bij voorkeur met Groningse Brander mayonaise, een pittige mayo met een hoger mosterdgehalte en zwarte peper. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr Risotto Parmigiano
  • 8 st gepocheerde eieren
  • 80 gr doperwten (extra fijn)
  • 200 gr corn panko green herbs
  • 40 ml Groningse Brander mayonaise
  • 40 gr vloeibaar heelei scharreleieren 
  • 40 gr tarwebloem
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Meng de doperwten door de risotto.
  2. Pak het ei in met de risotto en vorm het als een kegel.
  3. Rol de kegel eerst door de bloem, dan door het heelei en dan door de panko.
  4. Frituur de arancini in 5 tot 7 minuten (goudbruin).
  5. Serveer met de Brander mayonaise. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl