Door: Kenny van Dijk
00:30
€ 2,95 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Bij arancini denk je niet snel aan 'Grunn'. Maar voeg een ei toe en voila... binnen no-time frituur je een Italiaanse variant van de Groninger eierbal. Geef de gepocheerde eieren een jasje van risotto en paneer ze vervolgens met de bloem, het gehele ei en de panko. Na 5 tot 7 minuten in de frituur serveer je een unieke (borrel)snack. Bij voorkeur met Groningse Brander mayonaise, een pittige mayo met een hoger mosterdgehalte en zwarte peper.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr Risotto Parmigiano
- 8 st gepocheerde eieren
- 80 gr doperwten (extra fijn)
- 200 gr corn panko green herbs
- 40 ml Groningse Brander mayonaise
- 40 gr vloeibaar heelei scharreleieren
- 40 gr tarwebloem
Bereiding
- Meng de doperwten door de risotto.
- Pak het ei in met de risotto en vorm het als een kegel.
- Rol de kegel eerst door de bloem, dan door het heelei en dan door de panko.
- Frituur de arancini in 5 tot 7 minuten (goudbruin).
- Serveer met de Brander mayonaise.