Haagse bluf met griesmeel-amandel bites

Haagse bluf met griesmeel-amandel bites

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:30

€ 2,02 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Onder ouderen is Haagse bluf nog echt een begrip. De naam van dit dessert verwijst naar de veronderstelde 'air' van sommige Hagenezen; een houding van gebakken lucht. Van oorsprong bestaat het dessert uit opgeklopt eiwit, suiker en bessensap, maar in deze plantaardige versie is het eiwit vervangen door aquafaba, een plantaardige alternatief. Serveer de bluf met bolletjes griesmeel-amandel bites en tutti frutti voor een extra lekker en kleurrijk geheel!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 200 gr griesmeel naturel
  • 600 ml amandeldrink
  • 200 gr amandelschaafsel
  • 200 ml rode bessensap 
  • 100 ml aquafaba
  • 400 gr tutti frutti
  • 100 gr plantaardig roomboter 
  • 200 gr amandelmeel
  • 160 gr witte kristalsuiker 

Bereiding

  1. Rooster de amandelschaafsel in een pan of oven tot ze goudbruin kleuren.
  2. Meng 80 gr suiker met de amandelmeel en griesmeel.
  3. Meng de amandeldrink door het gesuikerde amandel-griesmeel mengsel.
  4. Breng op laag vuur aan de kook en blijf continue roeren. Haal van het vuur af, als het kookt. 
  5. Voeg de boter toe aan het mengsel en meng alles goed door met een spatel. Laat 5-10 minuten afkoelen. 
  6. Maak met een kleine portioneerlepel bollen van de griesmeel en rol de bollen door de geroosterde amandelschaafsel. 
  7. Klop de aquafaba met het overige suiker stijf tot pieken.
  8. Voeg geleidelijk al kloppend de rode bessensap toe.
  9. Serveer de griesmeel amandel bites met tutti frutti (warm of koud) en een toef Haagse bluf zoals op de foto. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel