Hachee met speculoos

Hachee met speculoos

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 3,51 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Verras jouw gasten tijdens Sinterklaas met een herkenbaar en toch bijzonder diner! Deze eigentijdse hachee is namelijk gemaakt van eiwitrijke sojareepjes, op smaak gebracht met specerijen. Het ‘nieuwe’ stoofvlees krijgt een traditionele bereiding, met warme smaken als laurier, kruidnagel en kaneel. Door extra speculoos (of overgebleven kruidnoten) toe te voegen, leg je een leuke link met de Goedheiligman. Breng de hachee op smaak met groentefond en azijn en serveer het gerecht met rode kool (met appel) en aardappelgratin uit de oven.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 750 gr stoofvlees vegan
  • 600 gr uienringen
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 30 ml bakboter bakken & braden 
  • 100 gr lotus speculoos crunch
  • 4 gr laurierblad
  • 3 gr gemalen kruidnagel 
  • 40 ml appelazijn 
  • 400 gr groentefond vol5
  • 20 gr bruine roux 
  • 1000 gr rode kool met appel
  • 800 gr aardappel gratin 

Bereiding

  1. Bak de plantaardige stoofstukjes en zet even apart.
  2. Bak de uien en knoflook in bakboter. 
  3. Voeg de stoofstukjes, laurier, kruidnagels, azijn en groentefond toe.
  4. Meng de speculoos door het geheel.
  5. Verwarm de aardappel gratin in de oven.
  6. Laat het geheel sudderen en bind eventueel af met de bruine roux.
  7. Verwarm de rode kool met appel.
  8. Breng op smaak; voeg eventueel kaneel en nootmuskaat toe.
  9. Serveer de componenten van dit gerecht in aparte gerechtjes. De hachee is de volgende dag eigenlijk het lekkerst, dan zijn alle smaken mooi doorgetrokken.
  10. Tip: Je kan hier ook je overgebleven kruidnoten voor gebruiken (let op deze zijn niet altijd lactose vrij)

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel