Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Hartige seizoenskrans

Hartige seizoenskrans

Door: Kenny

00:20

01:10

€ 2,8 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

We laten de natuur wederom spreken en omarmen wat het seizoen ons schenkt. Maak een kroonstuk van linzen met noten en kastanjes, getopt met vijgen en abrikoos in diepe tonen. Serveer met cranberryjam, bietjes en knapperige snijbonen. Zo creëer je een kleurrijk showstuk vol feestelijke rijkdom.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 60 gr chiazaad 
  • 80 gr uienblokjes 
  • 200 gr wortel blokjes 
  • 400 gr champignons 
  • 1 st rode paprika 
  • 20 gr knoflook 
  • 10 gr salie 
  • 10 gr rozemarijn
  • 800 gr linzen
  • 200 gr gekookte kastanjes 
  • 120 gr havermout 
  • 60 gr tomatenpuree 
  • 40 gr vijgen 
  • 40 gr abrikozen (geweld/gedroogd)
  • 80 gr cranberry compote
  • 400 gr geroosterde bieten
  • 400 gr snijbonen 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Meng chia met 120 gr water en laat indikken.
  2. Fruit ui en knoflook, vervolgd door de wortel, gesneden champignons, paprika en kruiden zacht.
  3. Zet de vijg, abrikoos, cranberry, bieten en snijbonen klaar voor verdere verwerking. Alle overige ingrediënten komen in de krans.
  4. Meng alles in een keukenmachine tot een stevige massa.
  5. Verdeel gehalveerde vijgen en abrikozen over de bodem van een ingevette tulbandvorm of taartvorm (met een schaaltje in het midden om een gat te creëren). Druk het linzenmengsel erop.
  6. Bak voor 60-80 min op 180°graden. Laat 10 min afkoelen en keer het om.
  7. Verwarm in de tussentijd de bietjes in de oven en de boontjes in de pan. 
  8. Bestrijk de tulband met jam, garneer met salie en serveer met de groenten. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl