Hartige wentelteefjes

Hartige wentelteefjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 2,4 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een hartige twist op de zoete klassieker. Wentelteefjes lenen zich uitstekend voor een hartig gerecht. Combineer de zachte, met melk doordrenkte sneetjes brood met een knapperige tegenhanger zoals de Serrano ham in dit recept. Aangevuld met een salade van spinazie, tomaat en rode ui ook nog eens bron van gezonde ingrediënten.


Ingrediënten voor 8 personen

    • 16 plakken volkoren brood
    • 4 eieren
    • 120 gram geraspte oude kaas
    • 20 gram Provençaalse kruiden
    • 4 stuks tomaat
    • 1 rode ui
    • 500 ml melk
    • 250 gram verse spinazie
    • 16 plakken Serano ham
    • 80 gram roomkaas
    • 4 gram Cress basil
    • olijfolie

    Bereiding

    1. Klop de eieren met de melk, kruiden en de kaas los.

    2. Snijd de tomaat en ui.

    3. Maak deze aan met wat peper en zout.

    4. Bak de plakjes ham krokant in de koeken pan.

    5. Dompel daarna de sneetjes brood (kan elk soort brood zijn!) in het eimengsel en bak deze zachtjes in de pan.

    6. Serveer de wentelteefjes op een bord met een salade van spinazie, tomaten, rode ui en een stuk krokante ham met wat roomkaas.

    7. Eventueel kun je de spinazie op smaak maken met wat olijfolie en peper en zout.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel