Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

00:30

€ 1,32 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Havermout: wie had gedacht dat deze oeroude graansoort zo’n veelzijdige alleskunner zou blijken? Met slechts 6 basis ingrediënten maak je al heerlijke én gezonde havermoutkoekjes. Gezoet met honing en rozijnen, vol vezels van de havermout en lekker kruidig dankzij kaneel. Serveer ze half warm met een flinke schep yoghurt. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gram havermout
  • 100 ml volle melk
  • 120 gram bloem
  • 80 ml honing
  • 160 gram rozijnen
  • 600 gram Griekse yoghurt
  • 8 gram kaneel

Bereiding

1. Weeg de ingrediënten af en doe deze in een ruime schaal.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

3. Meng alles behalve de yoghurt door elkaar en laat dit even staan.

4. Leg bakpapier op een bakplaat.

5. Schep hier na 30 minuten 16 porties op met bijvoorbeeld een ijsknijper (of lepel).

6. Bak de koekjes af in de oven in ongeveer 15-18 minuten.

7. Laat de koekjes iets af koelen en serveer ze met de Griekse yoghurt op een mooi bordje.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel