Door: Martin Ambachtsheer
00:15
€ 1,64 p.p.
Hazelnoot en chocolade: wie wordt er niet blij van die combinatie? Dit dessert is de ster van de avond: inclusief witte chocoladeparel op een bedje van pure chocolademousse met hazelnoot en toffee. Ultiem genieten van chocolade in drie verschillende bereidingen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 25 gram hazelnootpasta
- 300 ml blueband clasiq
- 80 gram hazelnoten
- 8 stuks coupole brons
- 8 stuks choco puur
- 80 ml gecondenseerde melk
- 80 gram nutella
- 4 gram honny cress
- 40 gram basterd suiker
- 1 gram vanille
- 8 stuks chocolade parel
Bereiding
1. Klop de slagroomvervanger luchtig op met de hazelnootpasta, vanille en suiker.
2. Smelt de pure chocolade en meng hierna de gecondenseerde melk en de nutella erdoor. Dit wordt vloeibare toffee.
3. Verwarm de oven op 200 graden.
4. Spuit het toffee mengsel in de bronzen chocoladebollen.
5. Bak de hazelnoten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze afkoelen. Het bakken duurt ongeveer 5 minuten.
6. Doe de afgekoelde hazelnoten vervolgens in de keukenmachine en draai tot ze kruimelig zijn.
7. Garneer de chocoladebollen met deze crumble van hazelnoten en een parel van chocolade.
8. Spuit mooie toefjes of rozetten van de hazelnootmousse op een bord.
9. Maak het gerecht af met wat chocolade en cress. Dit gerechtje is mooi als dessert of lekker tussendoortje.