Herfststamp met zwijn procureur

Herfststamp met zwijn procureur

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

01:00

€ 6,03 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Wild staat voor rijke smaken en extra beleving. De kant-en-klare zwijn procureur in deze stamp hoef je slechts te verwarmen en bovenop de gepureerde aardappels met groenten te leggen. Van het vlees en de kastanjechampignons tot de hazelnoot en de piccalilly: alles aan dit gerecht doet denken aan de herfst.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappelen
  • 100 gram uien
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 800 gram zwijn procureur
  • 150 ml piccalilly
  • 100 gram hazelnoten
  • 800 gram snijbonen
  • 40 gram boter
  • 25 gram vleesjus
  • 2 gram nootmuskaat
  • 200 gram speklapjes


Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

2. Kook met wat zout in het water gaar in ongeveer 20 min.

3. Zet ook een pan met water en wat zout op waar de snijboontjes in gaargekookt kunnen worden. Dit duurt ongeveer 15 min.

4. Snijd de champignons in vieren en hak de hazelnoten.

5. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en bak deze vervolgens (zonder olie of vet) bruin en krokant in een koekenpan.

6. Voeg de uien, kastanjechampignons en de gehakte hazelnoten toe en bak je deze ongeveer 5 min. mee.

7. Giet de gegaarde aardappelen af en laat ze nog even droog stomen. 

8. Stamp vervolgens de aardappelen en meng hier melk, boter, peper, zout en wat nootmuskaat door.

9. Voeg als laatste de piccalilly toe.

10. Maak intussen wat vleesjus en verwarm hier de zwijn procureur in.

11. Meng alle ingrediënten door de puree tot een heerlijke stamppot.

12. Schep een beetje vleesjus op een mooi bord en portioneer hier wat stamppot op.

13. Leg de procureur op de stamppot en maak het gerecht eventueel af met wat hazelnoten of verse kruiden.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel