Door: Kenny van Dijk
00:30
03:00
€ 1,66 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Hier heeft de stoofpeer de hoofdrol. Omringd door cheesecake en de kruidige bodem van speculooskoekjes biedt het podium. De extra smeuïgheid wordt mogelijk gemaakt door huisgemaakte amandelpasta. Kaneel en kardemom geven wat diepgang, terwijl het chocolade-ijs en citrus zorgen voor contrast.
Ingrediënten voor 8 personen
- 180 ml stoofperen
- 200 ml chocolade ijs (plantaardig)
- 8 gr gedroogde sinaasappel
- 200 gr lotus speculoos
- 40 ml kokosolie
- 350 gr stevige tofu
- 150 gr amandelen
- 60 gr boeren yoghurt natur
- 25 gr kristalsuiker wit
- 15 ml citroensap
- 10 gr vanille extract bourbon
- 0,1 gr bio sinaasappels
- 2 gr kaneel
- 1 gr kardemom
Bereiding
- Pureer de amandelen met de helft van de kokosolie tot een amandel pasta.
- Meng de speculoos met de andere helft van de kokosolie.
- Leg in een 1/3 gastronorm bakpapier en vul de bodem met de speculoos en druk de speculoos aan langs de randen.
- Bak dit 15 minuten op 180 graden in de oven. Zet daarna direct in de koeling om stevig te laten worden.
- Voeg bij de amandelpasta de tofu, suiker, soja yoghurt, citroensap, vanille extract, schil van 1 sinaasappel, kaneel en kardemom toe
- Pureer dit tot een gladde massa
- Giet de tofu massa op de bodem.
- Snijd de peren in dunne plakken, dep ze goed droog en leg ze dakpansgewijs op de tofu.
- Druk de peren iets in de tofu en zet afgedekt in de koeling voor minimaal 2 uur.
- Haal de cheese cake uit de koeling en snijd gelijk in stukken en serveer met het ijs. Maak het af met gedroogde sinaasappel.