Hertenbalkenbrij

Hertenbalkenbrij

Door: Frank Broenink

00:10

€ 3,05 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Gelderse Balkenbrij wordt gemaakt van restvlees uit de kop of buik (de ‘balk’) van het dier. Inclusief bouillon, kruiden en boekweitmeel. Deze hertenbalkenbrij is speciaal bereid voor het wildseizoen. Erg lekker op een friszure salade van Granny Smith appel, veldsla, red chard sla, kervel, stukjes hazelnoot en frambozendressing!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 320 gr herten balkenbrij
  • 2 st appel granny smith
  • 400 gr veldsla gewassen
  • 400 gr red chard verpakt
  • 40 gr kervel
  • 80 gr hazelnoten z. vlies
  • 40 ml dressing frambozen

Bereiding

  1. Snijd de Granny Smith appels julienne en besprenkel deze eventueel met een beetje citroen.
  2. Maak een salade mat de veldsla, red chard, kervel en meng hier ook de appel door.
  3. Bruneer de hazelnoten en crush even zodat je stukjes krijgt.
  4. Bak de balkenbrij in de boter en laat de boter goed uit bruisen.
  5. Je krijgt het beste resultaat als je het hard bakt in de boter.
  6. Leg de balkenbrij eerst op een keukenpapiertje en dan op de salade.
  7. Dresseer met de frambozendressing.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel