Hertenprocureur met winters garnituur

Hertenprocureur met winters garnituur

Door: Frank Broenink

00:30

00:20

€ 9,25 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Veel vleesliefhebbers zien met de feestdagen graag een goed stuk vlees op tafel. Verras je cliënten met hertenprocureur: makkelijk te bereiden en ontzettend smaakvol. Ga voor je favoriete winterse groentes zoals spruiten, pompoen en artisjokken en maak er een feestelijk gerecht van. 

Dit recept is gepresenteerd op het Served event "Feestelijk najaar" in oktober 2022.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1500 gr hertenprocureur gegaard
  • 8 st röstiplaat
  • 80 ml glaze balsamico
  • 160 gr pompoencrème
  • 160 gr spruiten
  • 8 st artisjokbloem gekonfijt in olie
  • 100 ml jus de veau
  • 200 gr roodlof
  • 40 gr crumble groene kruiden
  • kaneelstokje

Bereiding

  1. Maak plakken van de hertenprocureur van ongeveer 140 gr. 
  2. Bak de plakken hertenprocureur licht aan.
  3. Kook de jus de veau met een beetje knolselderij en laat dit even trekken.
  4. Maak met de balsamico een mooie streep op het bord en leg hier straks de rest van de garnituren op. 
  5. Blancheer de spruiten en bak ze licht op. 
  6. Verwarm de röstiplaat, artsjokken en pompoen in een matig warme oven. 
  7. Leg de garnituren op de streep van de balsmico en leg de hertenprocureur in het midden of aan het einde van de streep.
  8. Schenk de saus over de hertenprocureur en garneer af met de crumble groene kruiden.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel