Hoender met groene kool en pastinaak

Hoender met groene kool en pastinaak

Door: Frank Broenink

00:20

€ 4,3 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze winterse hoender bestaat uit hoenderdijfilet met wildgehakt, paddenstoelen, rozemarijn en kastanjes. Serveer de hoender met aardappelkroketjes en groene kool met pastinaak(crème). Blancheer de buitenste vellen van de kool en maak rolletjes met de pastinaakcrème en gebakken stukjes kool. Even garen in de oven en je hebt een streekgerecht vol smaak, geur en beleving!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 960 gr winterse hoender geg
  • 1000 gr kool groen
  • 400 ml pastinaakcreme
  • 960 gr pommes croquettes

Bereiding

  1. Maak de buitenste bladeren van de groene kool goed schoon. 
  2. Blanceer in ongeveer 3 minuten zodat ze zacht zijn en leg koud.
  3. Snijd de rest van de kool dun en bak deze even aan met een beetje olie. Breng goed op smaak met zout en peper.
  4. Meng de pastinaakpuree met de gebakken groene kool (let op niet alles).
  5. Leg dan de buitenste bladeren die je hebt geblancheerd neer en smeer hierop een goede lepel van de pastinaakpuree. Leg de kool erop. 
  6. Rol een keer, vouw de buitenste bladeren naar binnen en rol door. Leg op een ingevet plateau. 
  7. Zet voor 8 minuten in de oven op 180 graden, net als de gegaarde hoenders.
  8. Frituur of bak de aardappelkroketjes in de oven en eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel