Hollandse bonenschotel

Hollandse bonenschotel

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 1,82 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Witte bonen zijn erg gezond en zeer veelzijdig. In deze Hollandse herfstschotel krijgen ze gezelschap van speklapjes (in reepjes gesneden), groenten en seizoensgebonden smaakmakers als appel, stroop en nootmuskaat.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gram witte bonen
  • 500 gram speklapjes
  • 250 gram rode paprika
  • 250 gram groene paprika
  • 200 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 80 ml stroop
  • 300 gram appel
  • 2 gram nootmuskaat
  • 1 ml tabasco


Bereiding

1. Snijd de speklapjes in dunne reepjes.

2. Pel de uien en was de paprika.

3. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes.

4. Schil de appel en snijd hier partjes van.

5. Pel de knoflook en knijp of hak deze fijn.

6. Pak een grote pan en verhit hier een klein beetje olie in.

7. Bak vervolgens het spek krokant in ongeveer 5 min.

8. Voeg de uien en de knoflook toe.

9. Fruit deze 2 min. mee en voeg de paprika erbij.

10. Voeg na een minuut of 2-3 de uitgelekte bonen toe en roer goed door.

11. Meng hierna de appel, stroop en wat nootmuskaat door de bonen.

12. Breng de schotel op smaak met wat tabasco, peper en zout.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel