Door: Kenny van Dijk
00:05
00:00
€ 1,23 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Verras met deze salade met plantaardige spekjes, sojayoghurt, zilveruitjes in aceto balsamicoazijn en gefermenteerde pickles. Stuk voor stuk verrassende ingrediënten met een surplus aan smaak. Tip: schep met de lepel een bolletje salade, plaats wat vegan mayonaise bovenop en garneer het gerecht met komkommer, cherrytomaatjes, spekjes en bieslook.
Ingrediënten voor 10 personen
- 800 gr holl.kriel sv geg
- 150 gr winterp. julie 3/4mm
- 150 gr plantaardig spekjes
- 150 gr doperwten e.f.
- 50 gr aug.schijf rozem kno
- 40 gr rode ui blok 10 mm
- 100 gr mild & creamy nat.zs
- 20 gr dijonmosterd
- 10 gr bieslook
- 100 gr krokante mais
- 50 gr mayonaise vegan
- 40 gr santa cherry tomaat
- 0,25 gr komkommer 40
- 100 gr baby uitjes aceto
Bereiding
- Snijd de krieltjes in partjes en de augurk in kwartjes.
- Meng de mosterd met de helft van de mayonaise en de sojayoghurt door elkaar.
- Snijd de komkommer in plakken en de tomaat door midden, zet aan de kant voor garneren.
- Meng alle groenten door de saus en 100 gram la vie spekjes.
- Snijd de bieslook in fijne ringen en meng, op een klein beetje na voor garneren, door de salade.
- Schep met een portioneerlepel een bolletje salade, zet er een toefje mayonaise bovenop.
- Garneer met de komkommer, tomaat, la vie spekjes en bieslook.