Huzarensalade 2.0

Huzarensalade 2.0

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:00

€ 1,23 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Verras met deze salade met plantaardige spekjes, sojayoghurt, zilveruitjes in aceto balsamicoazijn en gefermenteerde pickles. Stuk voor stuk verrassende ingrediënten met een surplus aan smaak. Tip: schep met de lepel een bolletje salade, plaats wat vegan mayonaise bovenop en garneer het gerecht met komkommer, cherrytomaatjes, spekjes en bieslook.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 800 gr holl.kriel sv geg
  • 150 gr winterp. julie 3/4mm
  • 150 gr plantaardig spekjes
  • 150 gr doperwten e.f.
  • 50 gr aug.schijf rozem kno
  • 40 gr rode ui blok 10 mm
  • 100 gr mild & creamy nat.zs
  • 20 gr dijonmosterd
  • 10 gr bieslook
  • 100 gr krokante mais
  • 50 gr mayonaise vegan
  • 40 gr santa cherry tomaat
  • 0,25 gr komkommer 40
  • 100 gr baby uitjes aceto

Bereiding

  1. Snijd de krieltjes in partjes en de augurk in kwartjes.
  2. Meng de mosterd met de helft van de mayonaise en de sojayoghurt door elkaar.
  3. Snijd de komkommer in plakken en de tomaat door midden, zet aan de kant voor garneren.
  4. Meng alle groenten door de saus en 100 gram la vie spekjes.
  5. Snijd de bieslook in fijne ringen en meng, op een klein beetje na voor garneren, door de salade.
  6. Schep met een portioneerlepel een bolletje salade, zet er een toefje mayonaise bovenop.
  7. Garneer met de komkommer, tomaat, la vie spekjes en bieslook.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen