Huzarensalade 3.0

Huzarensalade 3.0

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 0,77 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Speciaal voor mensen met slik- of kauwproblemen:

Alle bestanddelen van de klassieke huzarensalade – aardappel, doperwt, wortel, mayonaise en worst – zijn aanwezig. De fijngemalen ingrediënten spuit je samen met wat olijfolie met peterseliesmaak als dotjes verf op het bord om een schilderachtig palet aan je gasten te presenteren.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram aardappel
  • 25 ml melk
  • 40 ml boter
  • 100 gram leverworst
  • 100 ml mayonaise
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gram wortelpuree
  • 100 gram doperwtenpuree
  • tabasco
  • 40 ml olijfolie
  • paprikapoeder
  • witte peper
  • zout

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en kook deze gaar.

2. Meng de leverworst met een beetje water of koude bouillon tot een spuitbare gladde massa.

3. Schep dit in een spuitzak.

4. Wanneer de aardappelen gaar zijn even droog stomen en stampen.

5. Meng boter en melk door de puree en breng deze op smaak met witte peper, zout, tabasco en nootmuskaat.

6. Meng de peterselie met de olie en mix deze met een staafmixer tot een groene smaakvolle peterselie olie.

7. Koel de puree terug.

8. Schep ook de aardappelpuree in een spuitzak.

9. Spuit vervolgens alle ingredienten speels op een bord.

10. Garneer het gerecht af met wat paprikapoeder en peterselie olie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen