Italiaanse bonensalade

Italiaanse bonensalade

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:25

€ 2,82 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Voedzaam, vullend en boordevol groenten is deze Italiaanse bonensalade een feest voor iedere fijnproever. Bovendien is er voldoende ruimte voor variatie: verruil de cannellinni bonen bijvoorbeeld eens voor een andere variant of kies voor andere (seizoens)groenten.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr cannellini bonen
  • 160 gr baby uitjes aceto
  • 400 gr spinazie gewassen
  • 400 gr gegaarde puntpaprika
  • 2 st courgette groen
  • 400 gr bospeen gegaard sv
  • 5 gr oregano
  • 400 gr rijst royalpearl bio
  • 80 ml panzanella tom.dress

Bereiding

1. Kook de rijst samen met een snufje zout in 25 minuten gaar.

2. Spoel de bonen goed af onder stromend water.

3. Snijd de balsamico uitjes en meng met de bonen.

4. Snijd de paprika en wortels.

5. Grill de courgette in lange plakken.

6. Spoel de rijst koud.

7. Strip de oregano en meng met de paprika, wortel, de panzanella en spinazie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel