Italiaanse bruscetta

Italiaanse bruscetta

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

00:10

€ 1,7 p.p.

Beoordeling:

Met een paar simpele basis ingrediënten een verrukkelijk gerecht op tafel zetten: de Italianen zijn er meesters in. En dat kunt u ook! Culinair adviseur Martin Ambachtsheer onthult de geheimen van de Italiaanse keuken in dit recept. Met enkel een ciabatta brood en wat olijfolie is de basis gelegd. Voeg er tomaten, olijven en Parmezaanse kaas aan toe en de bruscetta is klaar. Extra lekker met basilicum en afgetopt met aceto balsamico. Smullen maar! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 sneetjes ciabatta olijf
  • 160 gram Eru Parmezaan
  • 8 gram basilicum
  • 24 stuks olijven
  • 125 gram tomaten besjes
  • 4 gram basilicum cress
  • 16 ml balsamico dark cherry
  • 16 gram tomaten crumble
Bestel bij Bidfood

Dit zijn de basis ingrediënten uit het keukenkastje:

  • olijfolie
Vul hier je keukenkastje aan

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snijd 8 gelijke langwerpige schuitjes van de ciabatta.

3. Smeer de ciabatta in met olijfolie en bak deze goudbruin in de oven in een minuut of 3-4.

4. Schep de kaas in een spuitzak.

5. Laat de ciabatta even afkoelen wanneer deze bruin is. 

6. Spuit vervolgens de kaas op de ciabatta en verdeel de rest van de ingrediënten erover. 

7. Verdeel als laatste de balsamico, crumble en cress over de bruscetta's. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel