Door: Kenny van Dijk
00:10
€ 1,13 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Traditionele snacks als het Broodje Bal en de Berenklauw krijgen met jackfruit een verrassende smaak en bite. Dankzij de vlezige draadjesstructuur is jonge jackfruit een ideale vleesvervanger. Presenteer de bal op een zoet brioche broodje en garneer met gebakken ui, sla en zoetzure American Mustard. Snijd voor de berenklauw de jackfruitbal in vingerdikke plakken en rijg deze met de uienringen aan een prikker. Serveer met satésaus, gefrituurde aardappelvellen, salad pea en uien crumble voor nog meer smaak en beleving.
Ingrediënten voor 8 personen
- 640 gr jackfruit gehaktbal vegatraisch
- 150 gr satesaus korrels
- 3 st veg. sheets potato
- 8 gr salad pea
- 0,1 st bosuitjes
- 300 gr uien middel 60/80mm
- 10 gr crumble geroost.uien
- 8 st prikker bamboe pin
- 1 st little gems
- 200 gr onion rings crispy
Bereiding
- Snijd de ui in ringen van 3 cm en de jackfruit bal in vingerdikke plakken.
- Spies bal, uienring en ui om en om en laat wat ruimte vrij tussen de stukjes. Sluit af met een stukje bal.
- Scheur de aardappelvellen in stukken en frituur deze kort.
- Maak 150 gram pindasaus met 225 gram water onder voortdurend roeren warm.
- Frituur de berenklauw tot mooi bruin.
- Schep de saus op het bord, leg de jackklauw erop en garneer met de aardappel sheets, de salad pea, uien crumble.