Door: Frank Broenink
00:40
€ 3,57 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Samfaina is een Spaanse ratatouille van gestoofde groenten met tomaat. Erg lekker in combinatie met kabeljauw, en gezond bovendien. Gaar de vis met de Samfaina in de oven en serveer met warme aardappelpuree.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr kabeljauwfilet met vel
- 400 gr uienringen
- 80 gr knoflookpuree
- 5 st rode paprika (47/57 mm)
- 250 gr tomaten
- 40 ml olijfolie pomace sansa
- 5 st aubergine
- 800 gr aardappelpuree fijn
- 0,5 bj krulpeterselie
Bereiding
- Snijd de paprika, uien en aubergine in repen.
- Fruit in een pan de uien aan. Voeg de knoflook toe en daarna de paprika.
- Laat de paprika heel even meebakken. Voeg de aubergine erbij en houd het vuur hoog.
- Laat vervolgens op laag vuur lekker bakken. Voeg na 20 minuten de tomaten toe.
- Laat het gerecht daarna rustig op lage temperatuur stoven.
- Na ongeveer 40 minuten is alles gaar en krijgt het een mooie saus-achtige structuur.
- Portioneer de kabeljauw en leg deze in een ovenvaste schaal. Doe hier de saus overheen en zet in de oven. Gaar de kabeljauw met de saus in de oven voor ongeveer 8 minuten.
- Serveer met de warmgemaakte aardappelpuree en garneer af met gefrituurde peterselie.