Door: Frank Broenink
00:10
00:20
€ 4,1 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Rotterdam is de bakermat van de kapsalon. Traditioneel met shoarmavlees, maar in dit geval met stukjes gesneden kabeljauw. Breng de kabeljauw voor het bakken op smak met de oosterse kruiden van Sultans taste en serveer de vis met gesneden groenten en aardappelpartjes uit de oven. De yoghurt-knoflook-peterselie saus maakt deze kabsalon helemaal af.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1000 gr sous-vide gekookte aardappels
- 40 gr kruidenmix: Sultans taste
- 800 gr kabeljauwfilet
- 1200 gr haricots verts
- 200 gr rode uien
- 240 gr gesneden rode
- 240 gr tomaten
- 0,5 bj bosuitjes
- 10 gr zwarte knoflook
- 200 gr skyr naturel
- 20 gr fijne peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de kabeljauw in vingerdikke plakken tot 'shoarma' en kruid met de Sultans taste.
- Snijd de aardappels in partjes en rooster in de oven voor 15 minuten.
- Blancheer de boontjes kort.
- Snijd de uien, tomaten en bosui fijn.
- Meng de knoflook met de yoghurt en de peterselie.
- Bak de kabeljauw op hoog vuur maar zeker niet te lang.
- Meng de gesneden groente met de geblancheerde boontjes.
- Leg de aardappels op een bord. Leg de groentes over de aardappels en leg kabeljauw shoarma daar bovenop. Afmaken met de saus en aanvallen maar!